Dansk Psykolog Forening

De første samtaler

Mange mennesker vil have taget tilløb over noget tid, inden de kontakter en psykolog for en første samtale. Andre står måske i en akut situation og rækker helt spontant og under indre eller ydre pres ud efter hjælp. Begge dele er helt naturligt. En del kan være i tvivl om, hvorvidt deres problemstilling er alvorlig nok, og nogen kan bekymre sig for, om de kan tillade sig at bebyrde et andet menneske med det, de har på sinde. For nogen vil det være første gang, de fortæller om deres mest private tanker og følelser, hvorfor det at åbne sig for et andet menneske vil kunne opleves både nervepirrende, skræmmende og grænseoverskridende. Og endelig er der også i vores tid en stigende tendens til, at det at række ud efter professionel hjælp bliver stadig mere almindeligt. Der er mange veje og mange motiver – alle er lige gyldige og lige relevante.

De første samtaler hos mig vil bære præg af at være informerende. Ud over at jeg selvfølgelig som noget af det første er optaget af at høre om din umiddelbare motivation for at kontakte mig, er jeg også interesseret i at høre lidt om dig i bredere forstand: hvordan dit liv her og nu i øvrigt ser ud, og hvilken baggrund du kommer fra. Herudfra vil jeg bedre kunne vurdere hvilken behandling, der er meningsfuld, og vi vil kunne indgå en foreløbig aftale om rammen for et behandlingsforløb.

Tavshedspligt

Som psykolog arbejder jeg under tavshedspligt. Det betyder, at jeg under ingen omstændigheder må videregive, hvad du fortæller mig, medmindre du af en specifik årsag giver mig dit udtrykkelige samtykke til det. Jeg må heller ikke fortælle nogen, at du går i behandling hos mig.

For kontakt og tidsbestilling – klik her

logo

Denne hjemmeside bruger cookies for at skabe den bedste brugeroplevelse for dig.

Læs mere her.